Argelato Türkiye

Yoğurtlu Meyveli

Yüksek oranda kalsiyum, protein ve probiyotik de içeren yoğurt, besleyici özelliği nedeniyle tüm dünyada en çok tüketilen besinlerin başında geliyor.

Menşei
Tadım
Alerjenler

İlk kez yoğurdun Orta Asya Türkleri tarafından hazırlandığı düşünülüyor. Tüm dünyaya yayılan bu lezzet birçok dile Türkçe ‘deki gibi “yoğurt” olarak geçen kelimenin tarihi ise 17. yüzyıla dek uzanıyor. Yüksek oranda kalsiyum, protein ve probiyotik de içeren yoğurt, besleyici özelliği nedeniyle tüm dünyada en çok tüketilen besinlerin başında geliyor.

İlk kez yoğurdun Orta Asya Türkleri tarafından hazırlandığı düşünülüyor. Tüm dünyaya yayılan bu lezzet birçok dile Türkçe ‘deki gibi “yoğurt” olarak geçen kelimenin tarihi ise 17. yüzyıla dek uzanıyor. Yüksek oranda kalsiyum, protein ve probiyotik de içeren yoğurt, besleyici özelliği nedeniyle tüm dünyada en çok tüketilen besinlerin başında geliyor.