Argelato Türkiye

Fındıklı

%100 fındık kullanarak ürettiğimiz çeşidimiz oldukça doğal.

Menşei
Tadım
Alerjenler

Tescilli coğrafi işaret alan Giresun fındığı, diğer fındık çeşitlerinden farklıdır. Yağlı olmasından dolayı kendine özgü tat ve lezzeti, çiğ veya kavrulup yendiğinde damakta bıraktığı aroması diğer fındık çeşitlerinden ayrılır. Haziran ve temmuz aylarında oransal nem %60'ın altına düşmediği, taban suyu yüksek olmayan, bitki besin elementlerince zengin tınlı-humuslu ve pH'ı 5-7 arasında olan topraklarda yetişir.

Giresun fındıklarını kullanarak üretiyoruz. Orijinal fındığı püre haline getirip süt ile harmanlıyoruz. %100 fındık kullanarak ürettiğimiz çeşidimiz oldukça doğal. Sağlığa olan faydalarını da saymakla bitiremeyeceğimiz fındığın, bir lokmada bitirilebilecek Gelato lezzeti tabii ki Argelato'da!